Classtime як засіб комунікації з батьками учнів НУШ

Українські освітяни винаходять нові способи використання онлайн-платформ для оцінювання знань учнів. А що, як застосувати Classtime не тільки для уроків, а й для співпраці з батьками? Олена Єрьоменко, вчитель початкових класів, ділиться своїм досвідом використання Classtime для комунікації з батьками учнів НУШ.

Classtime для мене – це один з найкращих онлайн-сервісів для миттєвих тестів, які можна проводити як під час уроку, так і давати на домашнє завдання.

Вражає різноманіття типів завдань. Щоб опрацювати результати, не потрібно додавати ніяких додатків. Все робиться автоматично. Вуаля! І відповіді з графіками перед вчителем.

Та найцікавішою є можливість співпраці – спільної діяльності учнів для значущої для всіх мети. Мої учні проводили опитування з теми і вболівали за сумного робота, який стане веселим і почне танцювати лише тоді, коли кожен учень правильно виконає завдання.

Для вчителів НУШ Classtime стане помічником у формувальному оцінюванні учнів. Є можливість встановити покрокове виконання тестових завдань. Тобто, дитина не зможе перейти до наступного завдання, не виконавши правильно попереднє.

 

Для мене абсолютно природньо Classtime став одним із засобів комунікації з батьками.

В НУШ формат батьківських зборів відрізняється. Сучасним, обмеженим в часі, батькам не цікаво слухати загальні лекції вчителів. Ми проводимо збори з іграми, руханками, дискусіями, квестами. Проводили індивідуальні консультації для батьків.

Щоб вирішити щоденні питання користуємося цифровими пристроями: телефонами, планшетами. Частіше це Viber. Тут є плюси і мінуси. І педагогів, і батьків хвилюють правила комунікації через електронні пристрої. Про спілкування батьків у чатах складають анекдоти.

Як швидко провести опитування для батьків у одночасно чітко структурованій і відкритій формі, використовуючи різні типи питань? Для мене чудовим помічником став Classtime.

Ми проводили з батьками анкетування чи опитування, щоб вимірювати температуру настроїв, вподобань та розчарувань учасників освітнього процесу.

Виникла потреба вивчити стан харчування учнів. Створила групу питань, провела сесію, опрацювала результати і через пару годин маю результати. Чому пару годин? Бо батьки можуть відповісти тоді, коли є час. Але це і так величезна економія. Адже раніше потрібно було надрукувати, розмножити ксерокопії, роздати учням анкети для батьків і лише наступного дня, у кращому випадку, отримати анкети, які ще потрібно опрацювати. Ось приклад частини такого опитування.

 

Або як швидко дізнатися у батьків про їх наміри записати дитину до шкільного закладу відпочинку?

 

Вчитель початкових класів прагне знати очікування батьків від НУШ.  Приклад одного з запитань опитування для батьків.

 

На сьогодні важливим питанням є збереження здоров’я учнів. Добре, що ставлення до вакцинації поступово змінюється: батьки розуміють важливість щеплень. У нагоді з вивчення цього питання стане група питань «Вакцинація».

 

Коли на уроці «Я досліджую світ» ми вивчали історичне минуле свого краю, то запропонували і батькам пройти тестування. З’ясувалося, що навіть деяким батькам було цікаво дізнатися про історію рідного краю.

 

Переваги використання  Classtime у роботі з батьками:

• можливість роботи на різних цифрових пристроях;

• зручність та легкість у використанні;

• швидкість;

• автоматичне опрацювання результатів (графік, таблиця);

• чітка структурованість;

• можливість відразу побачити відповіді на відкриті питання;

• підтримка широкого спектра налаштувань.

Classtime допомагає вчителю та батькам керувати власним часом.

 

Що потрібно для використання?

• Зареєструватись на платформі;

• Створити групу питань;

• Провести сесію на уроці.

Для успішного використання в класі потрібен Інтернет, комп’ютер/ноутбук/планшет у вчителя та ноутбук/планшет/телефон в учнів чи батьків і, найголовніше, – ваше бажання!

Олена Єрьоменко, вчитель початкових класів,
НВО СЗНЗ І ступеня «Гармонія», Гімназія імені Тараса Шевченка – ЦПВ «Контакт»
Кіровоградської міської ради Кіровоградської області

 

Зареєструйтесь на Classtime зараз

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*