Дистанційне навчання: практичні поради

Для роботи з Classtime потрібен Інтернет, але не обов’язково, щоб це був стабільний Wi-Fi у вашій школі. Оскільки використовувати платформу можна на всіх етапах навчального процесу, це включає в себе дистанційне навчання та домашні завдання. Читайте, як користувачі Classtime використовують платформу, в нашій спільноті.

Технічні особливості

1) Вчителі та учні працюють з платформою через доступ до Інтернету будь-яким чином: WiFi або мобільний доступ. (детальніше)

2) Вчителі та учні можуть використовувати Classtime з будь-якого гаджету: комп’ютер, планшет, смартфон (детальніше)

3) Classtime не потребує встановлення на гаджет, а працює за посиланням

4)  Вчитель може відстежувати весь прогрес через свій акаунт. Учням не треба створювати свої акаунти

 

Як організувати роботу таким чином?

1) Підготувати матеріали та відповідні завдання на Classtime: знайти їх через пошук у Публічній Бібліотеці, Бібліотеці ЗНО, за посиланням колеги, або створити свої.

2) Створити нову сесію та отримати унікальний код. Можна налаштувати сесію таким чином, щоб дистанційне навчання було перевагою, так само як і формулювання питань. Якщо Ви хочете обмежити час та дати на виконання сесії, можна скористатись таймером та планувальником сесій. Щоб учні одразу розуміли результат, скористайтесь налаштуваннями “показувати відповіді одразу” та “дозволити одну відповідь на питання”

налаштування сесії для дистанційного навчання

    3. Поширити сесію з учнями для виконання: дати код в класі, щоб записати в щоденники; поширити пряме посилання через електронний щоденник/групу учнів у месенджері; написати публікацію на іншому ресурсі

     4. Відстежувати прогрес у режимі реального часу, як зазвичай

5. Коли всі результати отримані, можна зайнятись аналітикою, прокоментувавши найбільш поширені помилки текстом у листі або PDF-експортом, або також поширити індивідуальні результати через експорт робіт учнів. Також можна обговорити типові помилки та висновки сесії завдяки розмові через Skype, Google Hangouts, ZOOM або інший ресурс.

Практичні поради та сценарії використання

Cамостійна робота та забезпечення розуміння матеріалу для навчання вдома

1) Поділіться своїми матеріалами (посилання на статті, PDF-документи, завдання на Classtime, онлайн-презентації Google Slides, YouTube відео) з учнями через Ваш електронний щоденник/Google Drive/Microsoft Teams/групу учнів у месенджері; написати публікацію на іншому ресурсі

2) Завдання Classtime можуть бути використані для самостійного тренування з посиланням “Попередній перегляд“. Учням навіть не треба вводити ім’я, і вони можуть проходити та повторюватии Ваші завдання так часто, скільки захочуть. Просто оберіть потрібну групу питань, натисніть “Попередній перегляд” та поширте посилання з учнями:

​​

Групова робота та міні-оцінювання для підтримки розуміння

Об’єднайте учнів в групи та надайте їм усвідомлення ролі експертів через розподіл темдля дослідження між ними. Підтримайте їх матеріалами: параграфі в підручнику, посилання або статті, які можна розмістити на Google Drive або в іншому зручному місці. Влаштуйте (не)контрольоване обговорення результатів дослідження через відеозв’язок або дозвольте учням скооперуватись самостійно. Перевірте рівень розуміння через міні-завдання в сесії Classtime.

Проведення уроків онлайн

Використовуйте улюблений інструмент для відеоконференцій, щоб поділитися з учнями презентацією, доповненою завданнями Classtime (див. Приклад ). Через спалах коронавірусу популярні інструменти для конференцій тепер також пропонують безкоштовний доступ для викладачів, оптимізуючи дистанційне навчання (Google HangoutsSkypeZoom). Ви можете поділитись своїм екраном та показати інформаційну панель сесії, посиланням попереднього перегляду своєї групи питань, щоб обговорити питання, або навіть запустити командну гру, за допомогою якої ваші учні зможуть працювати разом (дізнайтеся більше)! Це потужний спосіб пом’якшити одну з найбільших проблем закриття шкіл на карантин: самотність учнів та відсутність структури роботи!

Проводьте домашні роботи швидше

На сьогодні Classtime для домашніх завдань можна використовувати в двох варіантах:

1) Тренування в будь-якому темпі завдяки функції “Попередній перегляд” (описана вище: пункт 2 секції “Самостійна робота”). Треба поширити посилання, результати не будуть видні вчителю

2) Повноцінне проведення сесій з результатами та зворотним зв’язком для кожного учня. (механізм описаний вище: пункт 3 секції “Як організувати роботу таким чином”) Треба поширити посилання, результати відображаються в режимі реального часу, як і в будь-якій іншій сесії.

Фінальні поради для застосування

1) Будьте доступні для комунікації та надайте чіткі інструкції: наприклад, введення іншого імені анулює роботу, а також строки виконання через налаштування сесії.

2) Більш функціональний матеріал: доповніть завдання відеоматеріалами, зображеннями, посиланнями на статті. Формулюйте питання таким чином, щоб менше фокусуватись на перевірці фактів, а розвивати мислення та здатність знаходити зв’язки та формулювати висновки. Особливо корисне питання типу “Текст” – подивіться відеоінструкцію про роботу з ним.

3) Використовуйте Класи та Спільні бібліотеки. Розподіліть навантаження і швидше отримуйте результати. З нашими спільними бібліотеками команди вчителів можуть віддалено працювати над групами питань, роблячи дистанційне навчання ще ефективнішим.

Зареєструйтесь на Classtime зараз

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*