Ліцензія Classtime: підказки та ідеї від користувачів ліцензії для вас і ваших колег

Ліцензія Classtime

Місією Classtime є створення найдосконалішої платформи для навчання та зворотного зв’язку, і співпраця всіх причетних до навчання є однією з ключових складових такого успіху. Тому ми створили розширені функції для викладачів з одного навчального закладу або організації, і ця Ліцензія має свої переваги для різних її користувачів. Ми розпитали колег про їхні враження, і прагнемо поділитись ними з вами. Можливо, Ліцензія буде актуальною і для вас і ваших колег?


Знайомство з Classtime і загальне враження про платформу

Ліцензія ClasstimeНіна Михайлівна Скореднова, українська мова і література, Політехнічний ліцей НТУУ „КПІ” м.Києва (вища категорія, учитель-методист) : Про платформу Classtime дізналася із Facebook. Під час локдауну 2020 намагалася знайти нові форми роботи для організації дистанційного навчання, тому вирішила доєднатися до Літньої академії Classtime. Пройшовши курс навчання, зрозуміла, що саме ця платформа зможе полегшити навчальння. По закінченню Літньої академії почала рекламувати колегам, при чому велика їх кількість теж були учасниками. Тому питання про підключення вирішилося швидко, адміністрація погодилася оплатити Ліцензію. Команда Classtime провела навчання, і уже два роки учителі із задоволенням користуються цим інструментом. 

Використовуємо цю платформу для організації формувального оцінювання, перевірки засвоєння матеріалу, урізноманітнення форм роботи на уроці. Основними перевагами даної платформи є можливість реального оцінювання учнів із застосуванням цифрових технологій, що для сучасних дітей є більш зрозумілим і сприйнятним на відміну від стандартних перевірок знань. Окрім того, Classtime полегшує підготовку завдань різного типу та й позбавляє від зайвої паперової роботи.

Ліцензія ClasstimeБуханько Валерій, співзасновник освітнього центру Академіка, кандидат хімічних наук:

Ліцензія Classtime дійсно спрощує проведення тестування, коли немає можливості робити це офлайн. Заняття в освітньому центрі Академіка проходять як в офлайн, так і в онлайн форматах.  Classtime у другому випадку дає можливість бути впевненими, що тестування буде проведене у визначеній нами формі, за певний відведений на це час.

Ліцензія ClasstimeГришельова Тетяна Іванівна, географія, Запорізький ліцей Апостолівської МР Криворізького району (вища категорія, учитель-методист): Переглянути вебінар про Classtime мене підштовхнула не цікавість до тестових технологій (що нового я можу почути?), а інтерес до доповідача, ми познайомилися на «Вчитель року – 2019». Платформа мене зацікавила і я стала опановувати її можливості, це було не важко. З тих пір Ліцензія Classtime стала для мене справжньою знахідкою. Не перестаю захоплюватися, відкриваючи все нові можливості. Використовую різні види завдань (контрольні, перевірочні, тренувальні, формувального оцінювання) майже на всіх уроках.


Ліцензія Classtime: використання разом з колегами

Ніна: Разом із колегами кожної окремої кафедри (методоб’єднання) створили спільні папки (надали один одному доступ), що полегшує процес створення нових сесій та сприяє процесу спілкування між колегами, обговоренню методичних проблем при оцінюванні учнів. Результати виконання завдань мають зручний формат для опрацювання як із колегами, так і з самими учнями, полегшують організацію роботи над помилками. Функція „Рефлексія” дає вчителю можливість зрозуміти, як сприймається даний вид роботи. Аналізуючи практично кожного уроку реакцію учнів на проведену сесію, можна легко зрозуміти, на що необхідно звернути увагу в подальшому.

Дізнатись про “Спільні папки”

Валерій: Classtime ми використовуємо всією командою викладачів. З ліцензією простіше ділитися тестами та координувати роботу команди.

Тетяна: В минулому році наша школа подала заявку на отримання шкільної ліцензії і отримали позитивну відповідь. Дванадцять вчителів мають річну підписку зі знижкою і вже рік ми користуємося її перевагами. Я навчила колег створювати папки, налаштовувати сесії, оцінювати, проводити рефлексію. 

Маючи ліцензію, я використовую можливість синхронізації Classtime з Google Classroom [дізнайтесь, як це зробити]. На початку року я створила класи в Google Classroom і потім імпортувала їх до Classtime. Це дуже полегшує мені роботу, бо я запрошую учнів для сесії через Клас, а це економія часу на уроці. Крім цього я синхронізую оцінки на обох платформах. Це дуже зручно!

Отримати Ліцензію зі знижкою

 Як Classtime впливає на прогрес учнів? 

Тетяна: Постійне використання сервісу Classtime, як показав аналіз, впливає і на прогрес учнів у навчанні: особливо порадували учні результатами ЗНО. Всі учні, які обрали географію, набрали від 160 до 195 балів. Вважаю, що це завдяки використанню Classtime при підготовці до ЗНО. Для цього використовувала бібліотеку ЗНО. Зараз мені дуже подобається новий розділ «Колекція завдань». Завдання з нього беру вже зараз і для учнів 6-10 класів, і для одинадцятикласників. Це ще одна нова і дуже зручна можливість Classtime, що полегшує робота вчителя, а процес навчання робить успішнішим. Я обираю серед колекції завдань ті, що мені потрібні за темою уроку, додаю до сесії і запрошую учнів. Використовую це і для перевірочних чи контрольних робіт, для тренувальних робіт на уроці, а також як домашнє завдання.

ВалерійВикладач має можливість швидше перевіряти роботи учнів та за наявності ліцензії надавати швидко відгук по тесту кожному учню окремо. Також, досить зручною є функція додавання пояснення по кожному питанню в тесті, для того, щоб після обрання правильного результату учень міг зрозуміти, в чому саме була помилка конкретно в нього.

Ніна: Прогрес учнів, звичайно, існує в першу чергу в тому, що сам процес оцінювання став більш цікавим, ефективним з точки зору моментального результату та можливості з’ясування прогалин у знаннях. Це дає можливість відразу зреагувати і відкоригувати як сам процес навчання так і самооцінку учнів.


Улюблені функції

Валерій: Classtime дає можливість створювати тести, що містять різні за типом завдання, причому платформа пропонує на вибір велику кількість різних типів. Для нас принципово важливим є можливість додавання аудіо-файлів та картинок, що є можливим в Classtime. Також дуже зручною є можливість ділитися створеними тестами між акаунтами, що прив’язані до однієї ліцензії для навчальних закладів.

Ліцензія ClasstimeНіна: Улюбленими можна назвати всі функції платформи, адже кожна із них урізноманітнює навчальний процес, допомагає організувати насправді інтерактивні уроки. Командні ігри, окрім навчальної функції, дають можливість формувати в учнів дух суперництва, разом із тим виховують почуття взаємодопомоги, надають урокам емоційності.

Ліцензія ClasstimeТетяна: Ліцензія Classtime мені дуже подобається: простота налаштування, можливість часткового оцінювання, перемішування відповідей і запитань (що унеможливлює списування), командні ігри. Основними перевагами платформи є наявність дев’яти типів завдань, що дає можливість зацікавити учнів, зробити процес навчання більш різноманітним, ефективнішим. Особливо подобається мені, як географу, такий тип питань, як обери область. Це дає можливість складати завдання за картою для засвоєння географічної номенклатури і формувати картографічні компетентності, що дуже важливо. 

Дізнатись все про Командні ігри

Завдання відкритого типу дає можливість дітям висловити свою думку з проблемного питання чи розв’язати задачу географічного змісту. Після Літньої Академії використовую Classtime для проведення досліджень, яких у програмі з географіії багато, особливо в 10-11 класах.

Дуже подобаються дітям командні ігри, які теж використовую на різних етапах уроку. Зокрема, на етапі мотивації використовую пазли, які часто створюю сама (загадка, проблемне питання, тема уроку, на етапі актуалізації – деякі інтерактивні командні ігри, намагаюсь обрати таку, яка пов’язана з темою уроку. Учні вчаться працювати в команді, спільно шукати шляхи вирішення проблем, коригувати свої знання, бачити прогрес у навчанні. При вивченні тваринного світу, природних зон, екологічних проблем використовую командну гру «Види, що зникають». Учні в захваті, що своїми знаннями можуть врятувати життя тварин.

Командні ігри – це величезна перевага Classtime. Цікава візуалізація створює емоційний настрій, азарт, піднесення, стимулює потребу в знаннях. Це дуже мотивує до навчання, формує предметні і ключові компетентності.

Можливості Classtime дійсно є доволі широкими, і лише вам вирішувати, як використати платформу у своєму навчальному закладі. Якщо ж шукаєте можливість зберегти кошти і маєте таких же активних колег, Ліцензія Classtime для навчальних закладів та організацій – актуальний вибір вже зараз!

Подати заявку на групову Ліцензію


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*